Šinďa
Re: Herní systém

Myslim, že by to asi bylo stejně legitimní hodnocení jako naše současné, ale v tomhle směru se herní systém do budoucna zřejmě měnit nebude. Ondrové už to navíc celkem pěkně shrnuli. Pokud jde někomu o pořadí musí holt opustit třeba své morální předsevzetí nepřeskočit šifru. A tým, který má sílu bojovat až do konce s každou šifrou, má náš obdiv, ale bude muset bohužel počítat s horším celkovým umístěním.

Ondra (ROFLCOPTER!)
Re: Herní systém

Herní strategie týmů se vždy musí přizpůsobit hernímu systému a nelze to hodnotit vytržené z kontextu. Lepší prostě ten tým, který dosáhne v rámci daného systému hodnocení lepšího výsledku. Tady na Sešlosti to platí dvojnásob, protože jde primárně o to, dojít do cíle bez ohledu na absolutky. Z pohledu orgů je to pochopitelné, chtějí, aby jejich šifry byly luštěny co nejvíce týmy. Proto je pro ně užitečnější tým B, který projde větší část trasy i když má horší procentuální úspěšnost luštění. Ten systém bodování (jakkoli se může na první pohled zdát zvláštní) má svoji logiku a důvod.

Jinak, v tom tvém příkladu chybí relevantní srovnání. Tým B může být ve skutečnosti lepší i bez ohledu na strategická rozhodnutí a pokud by chtěl, býval by třeba mohl řešení vysedět rychleji než tým A.

Ondra (Vepři ve při)
Re: Herní systém

Podle mě je to ok tak, jak to je teď. Např. A i B došli na tu osmičku bez totálek, A tam zůstal viset, B prodriftoval pět dalších. B toho alespoň víc nachodil, takže bude (těsně) před A.

Varouch (J.U.P.)
Herní systém

Dotaz na orgy: nebylo by logičtější, aby jako druhé kritérium (po počtu vyluštěných šifer) pro řazení týmů, které nedošly do cíle, byl počet NEdosažených stanovišť? Příklad: tým A dojde na 8. stanoviště s tím, že vyluštil všechny předchozí šifry. Tým B dojde na 13., ale vzal si 5 řešení. Tj. na 8 vyluštění potřeboval 13 pokusů, zatímco tým A pouze 8 pokusů. Podle mě je tým A lepší, zatímco tým B toho pouze víc nachodil...

Tom
Re: Report?

Samozřejmě odemkneme :-)

Dero
Report?

Prý nejde na stránce týmu vložit odkaz na reportáž - prý zamknuto pro úpravy, říká to křídlo JÁDRA, které tam má přístup. :) Odemknete nám?

Tom
Re: složení týmu

Čekal jsem v tom něco zákeřnějšího (tohle jsem přece určitě zkoušel a fungovalo to O:-)). Každopádně dík za upozornění, opraveno.

INDEX (Ústřední topení)
Re: složení týmu

Mozna ti tim pokazim zazitek z lusteni, ale asi vim docela presne jak se mi to povedlo :)

SPOIL

pri vyplnovani clenu tymu jsem u kotelnika zadal "nad hrobem", pak na mne vybehlo neco o tom, ze se nejedna o cislo a pet novych policek pro cleny tymu

Tom
Re: složení týmu

Už to vypadá, že si na mě aplikace připravila nějakou šifru. Loni před hrou ji prolomily Tykadla, též se jim nabídlo spoustu členů, od té doby nikdo (aspoň se myslím nikdo neozval). Až budu mít chvilku, prolezu logy a zkusím to také louskout, přinejhorším zvýšíme povolený počet žeber v týmu.

INDEX (Ústřední topení)
složení týmu

Mám pocit, že jsem nám rozbil složení týmu :) už se nám tam vejdou týmy dva