Katka
Re: Díky, bylo to super!!!

Holahej, se zpožděním se jakožto autorka hlásím s receptem na koláč:-) jmenuje se HRNKOVÝ

Majda (Vlhký racek v černé jámě)
@Ivo C.

S mimčem jsme přes noc nešli, až takoví magoři nejsme. Kočár jel jen denní část hry, tedy asi do půl deváté a od půl deváté (dítě jako na potvoru nevstávalo v šest jako obvykle, ale až v půl osmé). Přes noc šli Racci sami, o to větší dík jim patří za ochotu se s námi družit.

Kolalok (Kolalok & syn)
Poděkování

Chtěl bych tímto poděkovat "dohazovačce" Aničce (Pomocná škola), že nás dala dohormady s Tapüry na varanech. (Zvlášť, když tím možná vlastnímu teamu zhoršila konečné umístění... ;-)) ) A Tapürům, že nás vzali mezi sebe. Bylo to s nima fajn. Díky všem.

Kolalok (Kolalok & syn)
Číslování šifer

Musím se přiznat, že se mi číslování od nuly líbí. Když si představím průchod hrou "na pravítku", začíná se od nultého centimetru, ne od prvého... ;-)

Kolalok (Kolalok & syn)
Re: Webinfo
Tom
Re: Webinfo
Kolalok (Kolalok & syn)
Re: Webinfo

"Pořadí na šifře" je OK, šlo o to, že na 14 bylo původně nesmyslné. Což souviselo s tím, že 14 byla skoro celá špatně (týmů vyluštilo, nápovědy). Terénní nápovědy se nezobrazují vůbec, to je OK, psal jsem o tom, že jsem někde zahlédl žlutý obdélníček bez čísla, tedy sms nápovědu bez času. U Změny pořadí bych čekal nulu spíš než prázdno, to vypadá jako chyba. "Logické" pořadí jsem měl na mysli to v grafu průchodu hrou, nejspíš to, co Bingo psal jako "celkové", teď nemohu ověřit, jak to vypadá, protože statistiky teamů se mi teď zobrazují bez grafů.

Tom
Webinfo

Známé chyby snad odhaleny, zbývají popisky os grafu, které jsou místy divné (desetinná čísla pro počet týmů, časová osa o dvě hodiny vedle).

Přemýšlím, jak by mělo vypadat "logické" pořadí na šifře, aby to dávalo nějaký rozumný smysl. Pokud vezmu, kolikátý byl tým při příchodu na šifru, může se snadno stát, že budu mít třeba tři první týmy. Nějaké návrhy?

V "Pořadí na šifře" jsou týmy, které šifru vyluštily před těmi, které ne, seřazené dle času luštění.

Tom
Re: Na konci sveta

V hospodě jsme byli v úterý a říkali jim o hře s tím, že si myslíme, že se tam staví aspoň 50 lidí ve večerních hodinách. Pravděpodobně to neprobublalo až k majiteli a gulášek nebyl, snad příště :-)

Tom
Webinfo

Bingo: graf Postup hrou seřazen, dobrý nápad.

Kolalok: Změna pořadí se nezobrazuje, pokud se pořadí kezměnilo. Čas nápovědy se nezobrazuje u terénních nápověd (a u Tykadel na prvním stanovišti, to ještě vyšetřím). Kapitulace jsem omylem přepsal na 12:00 pro všechny kapitulující, obnovím to ze zálohy. Problém s Absinthenti je pravděpodobně způsoben špatný zobrazením - při příchodu sms se pracuje se čtyřmi časy - čas od operátora, čas přijetí sms, čas zpracování sms, čas odeslání sms. Ráno nám počítač padal jak hrušky, je možné, že se zpracování sms protáhlo a systém zobrazuje jiný čas než by měl.

Adam
Fotky z cesty

http://www.facebook.com/album.php?aid=63678&id=1560170253&l=abf7bac21a

Adam
Na konci sveta

Hospoda byla dobra, akorat majitel rikal, ze kdyby to vedel dopredu, tak by navaril treba gulasek.. namet na priste:-))

Kolalok (Kolalok & syn)
terénní nápovědy

Možná by to chtělo na stránce se seznamen šifer upřesnit, že zdaleka ne ke každé šifře existovala terénní nápověda. Současná formulace s "nebo" je sice také pravdivá, ale ne příliš jasná.

Kolalok (Kolalok & syn)
Statistiky

Díval jsem se, něco se spravilo, a něco vylepšilo, třeba u stránek stanovišť přibyly jejich názvy... :-)

Tom

Něco málo jsem upravil, na ostatní se podívám večer. Každopádně dík za odezvu, snad docílím toho, aby si ty čísla moc nevymýšlela.

Janny (Absinthenti)
Re: Statistiky

O absolutnu napovedu sme si zaziadali uz v cieli. Proste sme sa vydali na jedine logicke stanoviste, ktore sme po 23h chodenia chceli navstivit (zel. stanica) a dufali sme, ze si cestou skratime postup do ciela miesto cakania na cas, az budeme moct zobrat absolutku. Nahodou sme cestou narazili na cielove stanoviste, kde sme este 15 minut cakali na odoslanie ziadosti o absolutnu napovedu. Napoveda nam dosla, takze predpokladam, ze ten cas 1:23 je len nejaka chyba.

Kolalok (Kolalok & syn)
Kapitulace 15:07

Ta naše kapitulace v 15:07 je taky dobra... :-)))

Kolalok (Kolalok & syn)
Re: Statistiky

Statistiky jsou opravdu úžasně propracované, dá se tam najít skoro včechno. Jen kdyby si místy nevymýšlely. :-) Co mi tam chybí jsou časy absolutních nápověd, a někde chybí i údaje, které tam jinak většinou jsou, třeba občas čas sms nápbvědy, nebo změna pořadí (osmé stanoviště, první tři teamy). Jak už psala Tykadla, bylo by zajímavé při průchodu hrou vidět kromě "fyzického" pořadí průchodu stanovišti i "logické" pořadí, tedy se započtením absolutních nápověd.

Kolalok (Kolalok & syn)
Re: Tryskac Biohazardu :c)

Omlouvám se, zmotal jsem Biohazard s Absthinenty, bez té nápovědy to samozřejmě jde... :-)

Kolalok (Kolalok & syn)
Re: Tryskac Biohazardu :c)

Stejně mi to nedává smysl, protože čas pro možné použití absolutní nápovědy se podle mě počítá právě od odeslání sms, že jste tam došli. To za prvé, a za druhé, tu absolutní jste si museli nějak vyžádat, takže jste nějaký signál mit museli? Nebo mám úplně zkreslenou představu o systému hry...

Stovik
Tryskac Biohazardu :c)

Musim priznat, ze tryskove letadlo jsme nemeli, pouze jsme poslali sms az pred nasledujicim stanovistem, jelikoz jsme byli mimo signal... Tot asi k nasemu rychlemu presunu...

Kolalok (Kolalok & syn)
Re: Statistiky

Když rozkliknu čtrnácté stanoviště, ukazuje jednak koláč 100% využití absolutních nápověd, jednak že Absthinenti strávili na šifře jen 1:23, přičemž měli absolutní nápovědu, měli by tam tedy strávit nejméně 1:30 + cesta do cíle. U jednotlivých teamů nerozumím položce "pořadí na šifře" (Tykadla 8, Albert Stalone 4...).

Bingo (Tykadla)
Kolalok:

"Čas strávený na šifře" je rozdíl časů mezi poslanými SMS. Pokud tým poslal SMS z pětky později (např. proto, že na pětce nebyl signál), pak může být čas velice krátký.

Bingo (Tykadla)
Re: Statistiky

Chybějící cílové stanoviště dělá trochu zmatky. Jinak bych uvítal, kdyby graf "Postup hrou" byl setříděný podle celkového umístění, tam by bylo nejlépe vidět, kde tým ztrácel nebo naopak získával na nejbližší soupeře.

Kolalok (Kolalok & syn)
Re: Statistiky

Pokud předpokládáme, že "čas strávený na šifře" je čas od jejího vyzvednutí do vyzvednutí další šifry, tedy doba jejího luštění a následujícího přesunu, pak musel Biohazard na šifře č. 5 (čtverečky) použít k přesunu tryskového letadla, případně teleportace, které nepatří mezi povolené způsoby přesunu... :-) Tedy aspoň myslím, že jinak se to za 0:03 stihnout nedá... :-)))

Kolalok (Kolalok & syn)
Re: Statistiky

Tak tedy ke statistikam. :-) U šifry 14 je špatný počet "vyřešilo teamů 0", protože aspoň vítězové ji jistě museli vyřešit. Špatně bude nejspíš i čas posledního vyzvednutí.

Tom
Re: Statistiky

Jen listujte, najdete-li tam nějaké nepřesnosti. nahlašte. Zatím jsem si všiml, že jsou tam některé časy v UTC (o dvě hodiny jinak). Chystám se k nim napsat i nějaký komentář, ale zatím jsem se k tomu nedostal, tak snad jen že grafy jsou dost nenažrané, co se týče nároků na pc. Nejlépe je zvládá dle mých zkušeností Google Chrome.

Iniciativa skautů byla milá, bohužel nám udělala trochu čáru přes rozpočet. Plánovaný postup týmů byl okolo skautského tábora po cestě, která vyústila na stanoviště se šifrou. Skauti umožnili zkratku přes tábor a vinou nepřesnosti v mapě pak na cyklostezce týmy často vyrážely na druhou stranu.

Michal (Cerebrum)
Statistiky

Zrovna listuji statistikami a koukám, jak tele na nová vrata. Takhle detailní a obsáhlé údaje se jen tak nevidí! Autorovi jistě patří pochvala za skvělou práci (a stejně tak i všem ostatním, kdo se na organizaci podíleli).

Dík také patří skautům za to, že jim nejen nevadily desítky procházejících týmů, ale i za zkrášlení a osvětlení lávek přes potok. S lucernami to mělo v hluboké noci opravdu kouzelnou atmosféru.

Tom
Re: reportáž

Díky za reportáže, společně jsme se nad nimi zasmáli, zkusíme si z nich i něco odnést.

K repotáži Tykadel: Na šifrovačkách zkoušíme pravidelně obě varianty polského kříže, jednou je s Ch, podruhé bez něj. Proto jsme se rozhodli vybrat jednu z variant (i když možná méně častou) a dát ji do pravidel. Proč zrovna tuhle variantu si nepamatuju, zřejmě jsme usoudili, že když Ch není v (anglické) abecedě, tak ho nedáme nikam. Za číslování šifer můžu já, jako malého mě sice učili, že se čísluje od jedničky, ale pak jsem přišel na matfyz, kde mi natloukli do hlavy, že se vlastně čísluje od 0. Příští rok zkusím zavzpomínat na mládí, na svou nultou lásku a startovní šifru označím jedničkou.

Ivo C.
Zjevení Toma

On nám tedy Tom telefonoval asi třikrát. V jednom z telefonátů říkal, že potkává nějaké další týmy. Ale nedávalo to smysl, vzhledem k hlubokým, měsíčným hvozdům, v nichž se údajně pohyboval. Takže jsme tomu nevěnovali pozornost:) Mimochodem, s mimčem jste hráli celou noc? Zíral jsem: my jsme si (teda spíš moje žena, já vždycky pro jistotu onemocněl) dřív troufli jen na denní hry, dneska už to s dětmi nejde, chtěli by nejspíš taky hrát, ale neumí morseovku:)

Ondra (Vlhký racek v černé jámě)
Re: reportáž

Ivo C.: Díky za report, který mi pomohl objasnit jednu záhadu. Když jsem v noci v lese po docela dlouhém a nepříjemném bloudění už poněkud zoufale volal orgům, použil jsem obligátní formuli: "Víme, že jsme na správném místě". V tu chvíli se z lesa vynořil Tom od vás, pronesl: "No to teda nejste," a hned zase zmizel v nějakém houští. V tu chvíli jsem si myslel, že jsem se zbláznil :)

Ondra (Vlhký racek v černé jámě)
díky

Taky díky moc. Přestože jsem měl, stejně jako Drahoši, v noci při marném dohledávání devítky několik relativně nepěkných myšlenek, ve kterých figurovali organizátoři, mě hra jako celek bavila. Šifry by se snesly i lehčí, ale chápu, že je to váš trademark, a aspoň jsme si vyzkoušeli i taktizování. A díky i za výběr lokality - o nějakých Ratajích jsem neměl do neděle ani tušení a teď mám v plánu se tam určitě někdy zajet podívat i na normální výlet.

Marťa (Tykadla)
reportáž

A reportáž Tykadel tady:

http://fss.muni.cz/~martina/Hry/seslost2010.htm

Ivo C. (Albert Stallone)
reportáž

Reportáž týmu Albert Stallone je na stránkách:

http://albert.poutnik.org/index.php?what=report&rep_id=49

Majda (Vlhký racek v černé jámě)
Díky

I my moc děkujeme za hru. Tu část, kde jsme byli, jsme si moc užili a zas jsme trochu posunuli své kočárové limity :-).

Míla (Albert Stallone)
Také díly

Také se přidávám s velkými díky za skvělou hru - obzvlášť oceňuji trasu, byla fakt hezká a pořád zajímavá. Přeji, ať vám invence a nadšení vydrží do mnoha dalších ročníků :-)

Kačule (Carpe Noctem)
Re: Veľke díky

jo jo... cesta k a hlavne z posedu byla opravdu nezapomenutelna :-D

Fosa
thanx

Hra príma, šifry dobré, trasa skvělá, počasí jste objednali perfektně. Luštění na Šternberku stálo za zdržení (ehm :o), vybrali jste moc hezké místo. Děkuji tedy orgům za hru a držím dráp do dalších ročníků. Brou noc.

Janny (Absinthenti)
Veľke díky

Ďakujem orgom za zaujímavé šifričky a hlavne skvele naplánovanú trasu, ktorá ma potešila a zároven naštvala :-) Potešila hlavne super naplánovanou zastávkou v hospode, prechádzkou okolo nočného hradu Šternberg a výhľadom z kopca na krásne ranné zore. Trosku sme nadávali, keď sme v lesoch blúdili po chodníkoch, ktoré sa tvárili ako regulárne a pritom tam vôbec nemali byť (cesta na posed bola peklo :P) Gratulujeme Albertům k víťazstvu a všetkým, ktorý sa aj napriek blbému počasiu zúčastnili.

Majk (Drahoš forever)
Díky

Přestože (nebo možná právě proto) jsem na vás mezi půlnocí a čtvrtou ranní nadával jak pes, tak vám za Drahoše děkuju za super hru. Bylo to občas trochu psycho, ale tak vy už jste takoví a s tímhle systémem nápověd to fungovalo (8 týmů v cíli je super). Gratulace a obdiv Albertům, že to stihli tak rychle a bez nápovědy, a obdiv tapürům a spol., že došli na třináctku bez absolutky. I když na loňskou kazetu to nemá :-)

Paaja
Re: Díky, bylo to super!!!

A i ty bažiny byly...

Paaja
Díky, bylo to super!!!

Celkově jsme se vraceli zmrzlí, ale HODNĚ spokojení...moc pěkné šifry, některé doost drsné, přesto hezké, některé k popukání (Kohndom :-))...brodění potoka téměř v půlnoci, ohníček pro zahřátí jsme ještě jinde nezažili...chválím autorovi koláč na Štemberku - kdyby byl recept, budu ráda :-))) reportáž snad také bude...

Ivo C. (Albert Stallone)
Díky

Díky za hru, šifry občas "drsný, ale pěkný". Reportáž bude časem...

Adam

Doufam, ze po destiku budou poradny baziny...

Stanley (kofolama)
A nezaprsi

... a nezaprsi... 8-) Uz se tesime. ;-)

Honza
Re: chybějící člen týmu

Jestli tě to neodradí, chybí nám dokonce 3 členové:-), jsme jen 2, tým Kolalok a syn, chalupa29@seznam.cz

Martin
chybějící člen týmu

Ahoj lidi, nechybí někomu jeden do týmu? Je mi 27 let, sice nevím jestli ještě zvládnu 30km, ale tak alespoň na začátku bych moh být užitečný. Pokud ano, napište mi sem do diskuze kontakt.

Zrůda
Re: člen týmu

A zrovna my asi potenciální členy hledáme.

Tom
Re: člen týmu

Našla jsi azyl? Nebo vzdala hledání?

Míša
Re: člen týmu

prosím o smazání "inzerátu" díky

Míša (Happy Matfyz Friends)
člen týmu

Ahoj nechcete mě někdo do týmu? Náš tým se nesejde, tak bych se ráda k někomu připojila. Míša, 608153644, miskapokova(zav)seznam.cz