Tomáš

Pravidla jsou od toho aby se porušovala :-)

Romana TROSKY

Tak tato šifra byla super, už se začínalo oteplovat a než jsem se stačila převléct, tak to ostatní členové družstva vyřešili. Takto bych si to představovala celé :-)

Eliška (Uhozeni bejzbolkou)

Moc pěkné :-) Tohle nás napadlo docela rychle, ale bohužel jsme dojeli na CH... škoda. Příště bych nějak naznačila, že by tam mohlo být.

Šinda (orzi)

O použití kurzívy jsme debatovali a dlouho se nemohli rozhodnout co s tim. Poznámka nám přišla příliš návodná na polský kříž. Já jsem navíc pro šifrování vždy používal polský kříž bez CH (přesně jak mě to učili ve skautu:)), takže jsme dokonce přemýšleli kterou variantu použít (ta s CH je hold běžnější). Vzpomněli jsme si, že na Svíčkách se u šifry upozornění také neobjevilo, a společne s podobnou úvahou, kterou zde nastínil Majk, jsme se rozhodli kurzívu nezapojit a čelit případným stížnostem.

Filip (Lamy na Varanech)

Polský kříž se sice celkem bězně pouzívá s CH a od loňských Svíček si standardně kreslíme obě varianty, nicméně bylo by čistčí na to upozornit kurzívou.

Jinak perfektní šifra, řekl bych nejlepší z celé hry.

Jenda (orzi)

Ano, omylem se nam sem vkradl text z reseni sifry č. 12. Napravime to co nejdrive. Jak pise Majk, je to polsky kriz. Kreslime-li podle sipek, dostaneme jednu z 9 casti polskeho krize a cislice za sipkami urcuje, ktere pismeno z teto casti bereme.

Majk (Drahoš forever)

Tohle je řešení šifry č. 12. Tohle je standardní "Polský kříž":http://www.shaman.cz/sifrovani/velky-polsky-kriz.htm. Morseovka má taky znak pro Ch, přesto je její používání v pořádku, tak proč by měl být problém tady?

Štěpka Svobodová (uhozeni bejzbolkou)

Řešení je nějaký zvláštní, patří to vůbec k téhle šifře? Jo a řeklo se že je to anglické abeceda bez CH tak by se to mělo dodržovat...

MinuLost

kun e1 sach mat

Zbloudilci

last man standing

Zlí lidé

uz mam zbran

Tapüři bez tapüřete

deset... hodin...!

Ho-Wa-Da

na dest jsme se pripravil, ale zas budou chtit pozvracet bezdomovci nas skutecne zaskocilo

Happy Matfyz Friends

uz jsme meli princip,ale v pulce se nam pretrhla paska a ruco to neslo,tak jsme si museli jit pujcit jinou