Míša (Happy Matfyz Friends)

My to tenkrát neviděli ani na podruhé a brali jsme záchranu:-(

kotvus (orzi)

Míša (HMF): Tohle vzniklo nezávisle na Nonstopu, s Ruským kolem jsem si to spojil až později. Na Nonstopu jsme si museli přikoupit jízdy, první posádka (jíž sem byl členem) na pokladnu nekoukla :)

Míša (Happy Matfyz Friends)

Když už byla řeč o Nonstopu, tady jste se tady inspirovali, tentokrát Ruským kolem? Tam jsme na to nepřišli. Teď jsem ale při druhé cestě lanovkou viděla na Nebozízku tým luštící barevné obrázky (dík Drahoši), tak jsem aspoň věděla, že máme hledat obálku se šiframa, ne rovnou polohu stanoviště:-)

Caarney (Kundratka)

Fronta na lanovku hrozna, tak taky nechavame cast cekat a cast vyrazi podel trati - a sifru nachazime rychle. Pak uz zbyva jen zjistit, co maji ty obrazky spolecneho, ze... Je jich 12, takze mesice. Ale vazne nas nenapada, jak napasovat modrou opici nebo vagon na cislo mesice. (Kdyz to clovek takhle po sobe cte, tak se divi, ze mu to pri hre hned nedocvaklo :) Cast tymu vyrazi pro terenni napovedu a kdyz jsou asi 100m daleko, tak konecne prichazime na kluby, cislo Prahy davame vetsinou z pameti, zbytek pres pritele na telefonu s googlem.

Romana TROSKY

Procházka k lanovce nad Mrázovkou byla pěkná. Nechtěli jsme budit pohoršení, tak jsme raději z hotelu vycouvali. Škoda, že jsme nemohli vyzvednout cestou i nápovědu :-) Moc nás to pobavilo, že jsme byli také tak blízko. Jinak tady jsme ztratili nejvíce času, a to ne luštěním, ale hledáním. Lanovkou jsme se projeli několikrát a dokonce pročesali trať i pěšky. Škoda, že nebyla cedule pověšena viditelněji a šifra pak mohla být i v hustším křoví, ale takto to z narvané lanovky bylo opravdu neviditelné. Zajímavé bylo, že my jako "starší" a z větší části dámské složení týmu jsme naprosto neznalí pražských klubů, ale snad díky nějakému vnuknutí či podvědomě slýchané reklamě jsme obrázky až na jeden (Cross) přiradili správně a vyšlo nám to. Byli jsme naprosto v úžasu. Na hrad jsme běželi v bouřce, protože jsme se obávali, že se ve 22.00 hod. zavírá. :-)

David Kadleček (Kdyby náhodou)

Tak na téhle šifře jsme dohromady strávili asi 5 hodin, ale velmi si cením toho, že jsme jí nakonec prolomili. První problém byl už šifru najít. Zajímalo by mě, jestli jsme jediní, kdo se projel lanovkou v hotelu u mrázovky v naději, že najde šifru?:-) Projeli jsme se dolů nahoru a dolu a nic. Vyrazili jsme tedy na Újezd a projeli se lanovkou vzhůru na Petřín (jako na potvoru dlouho nejela). Ani tadfy jsme ovšem nic neviděli. Pod Nebozízkem ovšem seděl jeden tým a luštil, z čehož jsme usoudili, že tentokrát už jsme u správné lanovky:-) Sesšli jsme dolů, ale ještě hezkou chvíli nám trvalo, než jsme šifru takříkajíc hrubou silou v křoví našli. Byla pravda pěkně ukrytá před náhodnými kolemjdoucími, ale všimnout si z lanovky té čtvrtky na plotě v křoví bylo teda opravdu umění. Obzvláště, když člověk musí sledovat nejen plot, ale koukat se dále od lanovky na obě strany. Když sem šifru konečně zase se mi ztratil kolega. Po šťastném shledání jsme se pustili do luštění. Standa velmi záhy poznal, že obrázky jsou hudební kluby, ale bohužel ani to nám nepomohlo. Sčítali jsme pprvní písmena apod. Sčítat části Prahy nás opravdu nenapadlo. A tak jsme museli na Mrázovku znovu. Myslel sem, že někoho přizabiju, protože při hledání šifry jsme byli od terénní nápovědy ne víc než 300 metrů. Tam už jsme pochopili, co s tím. Usadili jsme se poblíž a začali sčítat, ale k cíli to nevedlo. Já sem ty kluby kromě Lucerny vůbec neznal. Standa také u některých nevěděl. Některé byli také blízko hranic městkých částí a těžko se určovali. Navíc začalo pršet - takže přesun do Village cinema na Andělu a na časopis Houser. Ani s ním jsme ovšem nejprve nepořídili. Začátek vyšel FNAF a další zradou byli dvě V v řešení za sebou. Nakonec sem vyhlásili poslední pokus. Klíčem bylo nalezení chyby u klubu Futurum, kde stálo tuším Jungmanova 7 Praha 5 a Standa mi to nahlásil jako Prahu 7 :-)) Pak se to začalo podoba slovu HRAD. Konec mi nějak nedával smysl, ale Standa v něm nakonec poznal sv. Vít, i když tam ještě pořád byla jedna chyba. A tak jsme po desáté vyrazili na Hrad a kolem půl jedenácté tam i dorazili. Orgové tam naštěstí ještě byli:-)) Šifra pro nepražské (kteří ovšem prakticky mezi účastníky nebyli) a neznalce populární hudby jako jsem já prakticky neřešitelná.-)

tribon

s cislama orientacinma i popisnyma jsme pracovali takyhm, netahat s sebou excel tam jsme se z toho obtahli :) ale aha! efekt kdy doslo k identifikaci klubu byl fajn

Tomáš Kraut (Happy Matfyz Friends)

Tady bohužel Nad Mrázovku poslal tým jediného vymetače klubů (mě), což nás trošku zdrželo. S nápovědou už to pak bylo snadný.

Pepa (Tapüři bez tapüřete)

Hezká a nápaditá šifra. Nebýt toho, že jsme skoro ve všech těch klubech už někdy byli, by nás tohle asi zaselo na daleko delší dobu.

Filip (Lamy na Varanech)

Poměrně zajímavé neautorské řešení: Místo čtvrti použijte číslo popisné. Jednak se to hezky graficky potvrzuje (klub 007 je v čp. 7, Hvězda je v čp. 5, Mlejn v čp.4), ale hlavně jako řešení vyleze něco jako (přesně si prostředek nepamatuju, ale +/- autobus) "wwyclytcz" coz si clovek snadno rekne "udelali jsme pocetni chybu a je to budto www.cvut.cz nebo www.club.cz". S vědomím, že je to šifra, co se nejlíp asi luští v některé ze smíchovských internetových kaváren, jsme pak chvilku na netu hledali zda na těchto stránkách není někde v rohu logo SešLost. ;)

Jinak nutnost použít externího zdroje informací mi tady (narozdíl od následujících písniček) přijde celkem OK.

kotvus (orzi)

Nápověda mohla pomoci i těm, co nepoznali, že jde o kluby a dolovali čísla přímo z obrázků (12 míst vyznačených v mapě a 12 různých obrázků - obrázek reprezentuje nějaké místo...). Google nebyl vůbec nutný. Pro zjištění umístění klubů a identifikování těch, které neznáte, stačilo vyhledat plakát FAN (v Praze na 700 zastávkách), časopis Houser (zdarma ve stanicích metra apod.), Zlaté stránky v telefonních budkách, ...

Šinda (orzi)

Podraz v té šifře moc nevidím. V informacích o hře jsme upozornili, že se může hodit člen znalý Prahy, ale i bez něj bych předpokládal, že minimálně o Lucerně jste slyšeli. Umístěním šifry na Petřín (tedy do centra) jsem doufal, že využijete možnost ptát se kolemjdoucích na faktické informace (kolem Petřína se pořád pohybují lídé, kteří pražské kluby jistě navštěvují). Poslední záchranou je přítel na telefonu. Terénní nápověda měla tápající navést na místa v Praze a na to, že se pracuje s jejich polohou (rozdělení slepé mapky na obvody).

tribon: Přepočitat si pražce na obrázku mě opravdu nenapadlo :)...

tribon (zlilide)

juu, komentare z smsek propadly az sem :) ? jinak google i mapy jsme meli, modra vopice napadla hned ale hledat kluby bylo zaludne :) (strlen modraopice / strlen lampa = 2 :) jo a prazcu bylo 26 a okynem 12 :)

Michal Švagerka (Drahoš forever)

Trochu podraz tahle sifra - Google nebyl v povinne ani doporucene vybave. My ho sice meli, ale hledat "neco" na mape Prahy bylo nad nase sily.

MinuLost

trikrat hura!

BzzBzz

prisli jsme cca pred pul hodinou a zapomneli jsme poslat sms

Trudomyslní

mame jit na vltavskou?

Zlí lidé

zabiju vas